Friday, July 03, 2009

F.R.I.D.A.Y. a.k.a J.U.M.A.A.T

its friday.......

yeah...bestnye ari ni..tp yg tak best nye esok kene keje..ade seminar kat concorde kl..buhsannye.. fullday lak tuh. ari ni aku g keje nek kete adik aku..die baru bli kete smlm..hauahuha2...ade kete, tp tk reti bwk kete..penakot.. aku suh die bwk pg td..aku duk sebelah jd kelindan merangkap ajar die bwk kete skali..acik sengal..
...dalam perjalanan ke opis td..dlm kete...
selalunye pg2 kuar umh je, aku yg kene start kete aku..die masuk kete duk rilek je sblah..siap bole tdo..pastu anta die g opis die kat UM tuh, pastu aku patah balik g opis.. tp, pg ni lain..pg2 lagi die dh kuar,(aku smbil2 jeling tgk die kot2 die bwk kunci kete die)yessssss...die bwk kunci kete die..ari ni g keje nek kete baru..huahauha..tgk die start enjin kete..nk tergelak aku terkial2 nk rebes kete..hahaha..rasekan ko..pas aku siap2 semua dlm kol 640a.m aku pun masuk dlm kete...
me : hahaha..ari ni ko bwk, aku duk sblah..
acik : (muke dh cuak) erk..aku bwk ke..aku bwk smpai simpang depan umh je la..
me : ok
dah sampai simpang depan..
me : haa..cube cross jalan tu..tgk kete dlu..baru kuar..
kalau korang nk tau ni 1st time adik aku ni bwk kete atas jalan besar..hahah...
acik : wah..pandainye aku bwk kete..best2..
me : haa..jalan teros lg tu..duk tengah2..jgn menyenget je bwk kete..
acik : heheheh
(sampai kt tol 90 sen)
acik : alamak..tol la..cpt bg duit..
(tangan die dh sejuk...hahahaha..padehal tk bukk ekon pun..sampai kat tol..)
me : weh..jgn le ketepi sgt kete ko tuh...
(tetibe ade bunyi..streeeetttt...
me : hahaha...ko g langgar divider tepi tuh wat pe..hahaha
acik : alamak kene ke..aduh..nk benti la..ko bwk la..
me : nnt lepas tol sehengget tu aku bwk..(dh gelak besar dh dlm ati)
(sampai tol sehengget)
acik : haa...bwk la..seram sejuk aku dah ni
me : hahahaha...nk bli kete..tp, takot nk bwk..dush..dush..
acik :  takpela..janji aku cube bwk..
me : toing..toing..(teros drive...)
kesudahan ceritanye...aku yg drive mcm biase..anta die g opis..hahaha...arap2 la cpt2 la die berani nk bwk kete tuh..tk de la aku tension nk ngadap pakcik2 guard kt um tu yg slalu dok tahan kt pintu masuk tuh..tanye..."nk pegi mane ni"
oit acik..caiyok2..cpt2 sket bwk kete tuh....



2 comments:

Anonymous said...

test

Anonymous said...

hahaha...mengong..
aku hanye mampu ketawa..
ko tgk ar kalau aku da pro aktif nnt..