Monday, August 24, 2009

Ramadhanku..

Alhamdullilah...dah 3 hari umat islam berpose..(aku tk pose..dh cuti..:( sedihnye..pose pertama dh tk leh nk pose.. tk dpt nk pi terawih same2 ngn hubby:( tp, walaupun aku tk pose, aku tk mkn + minum tau!!!konon nk diet..uahauaha) Lagi 27 hari nk raye pulak.. hehehe..Tahun ni aku puasa bersama hubby tercinta.. 1st time ni.. setakat ni, alhamdullilah..semuanye ok.. Puasa ni lain dgn puasa2 yang lepas.. kol 4pg dh kene bangun..wat kan sahur utk hubby..kol 5 kejut hubby bangun,  makan..time buka pulak, same aje..kol 4ptg dh start masak2..hmm...coretan2 ku utk 3 ari berpuasa..

1st Ramadhan - Sabtu
Sahur - sahur pg ni kat umh my mom.. mak ajak sahur same2..sbb along n abgmus ade.. mlm tuh tdo umh mak.. bangun kol 4pg tlg mak masak..prepare utk sahur.. si kecik nurin + ikram pun ade.. pg tu mak wat samba tumis udang + ayam goreng + sayur bayam..nyum2.. pas abis sahur, balik umh..siap2 nk g keje..:( sabtu pun keje:(
Buka - hehehe..ari ni buka aku masak kt umh.. nurin + ikram ikut aku balik.. teman aku..hubby still kje.. tk balik..aku on laaptop aku, bg si nurin & ikram main game.. senyap teros.. derang pose tu tau..hehehe..si nurin tu kejap2 g dapo tgk pe aku masak..hmm.. kol 725ptg kami semua berbuka pose.. Alhamdullilah kenyang...

2nd Ramadhan - Ahad
Sahur - just panaskn lauk aku masak smalam..hehehe..tmbh n goreng telur masak kicap.. nurin n ikram tdo umh..so, kami sahur bersama2..amat senang nk kejut mereka..oleh kerana adalah ari ahad, ape lg..kami sambung tdo balik!!hahah..tp, kol 7pg aku kene bangun..siapkan pakaian utk hubby aku..sbb die kene keje!! syian sgt2..pas hubby g kje, kami sambung tdo..penat sgt.. Sunday is the best day to rest!!!
Buka - ari ni kami buka kat umh mak mertua di sri jelok.. kami buka ber empat.. mak, adik, hubby + me.. along n abgmalik tk de..buka kat luar..mak masak lauk kurma..nyum2..

utk ari ni plak? nk buka ape ek? lom tau lg...tgh pk gak ni.. maybe g bazar bli kot..hmmm..selamat berpuasa utk semua.. harap ramadhan kali ini memberi seribu rahmat buat kami sekeluarga... smoga d beri kesihatan n kekuatan yang kuat utk ramadhan kali ni..(psst..hubby kate mlm esok caik baju raye...yahooo!!!!)

0 comments: